Ervaar deze bijzondere Red Nature reis

Wandel langs palmbomen, door valleien en canyons en maak kennis met de Berbers die hier leven

Lees wat deze Red Nature reis zo bijzonder maakt...

Ontdek één van de mooiste gebieden van Marokko

Wil jij terugkeren naar de basis? Wil jij fijne energie opdoen? Wil jij één van de mooiste gebieden van Marokko ontdekken? Sandra neemt je graag mee op deze bijzondere Red Nature reis, achter het Atlas gebergte, tegen de Sahara aan. Volledig verzorgd, met adembenemende zonsondergangen, warme gesprekken bij het kampvuur, helemaal tot jezelf komen in bijzondere natuur, een unieke kijk bij een Berber-stam en overnachten in een traditionele Marokkaanse riad.

Wil jij ervaren wat deze prachtige Red Nature reis met jou doet? Meld je dan snel aan want, deze Red Nature reis wordt slechts enkele keren per jaar aangeboden.

 

Hoe ziet de Red Nature reis er uit?

Een unieke reis door het magisch rood gekleurde landschap van Marokko

Het programma

Dag 1

In ongeveer 3,5 uur vlieg je direct naar of via Marrakech naar Ouarzazate, waar je wordt opgehaald op het vliegveld. Tijdens de eerste nacht verblijf je in het prachtige Riad Amlal, een traditioneel Marokkaans huis met binnentuin.

Dag 2

De tweede dag begint in Ouarzazate. We vertrekken in de ochtend, en wandelen door bijzonder mooie rood gekleurde rotsachtige terrein via de Rozenvallei naar Boutaghrar. Onderweg genieten we van de mooiste palmbomen, bezoeken we een traditioneel Marokkaans dorp, boerderijen en prachtige tuinen. Bij de rivier duiken we het verkoelende water in, wat magisch voelt! We slapen in een uniek familiehostel, met ’s avonds sterrenkijken op het prachtige dakterras.

Dag 3

Via Boutaghrar wandelen we naar Village ait Daoud door de Imgoun-vallei. Onderweg komen we langs lokale dorpen en ontmoeten we bijzondere inwoners en leren we meer over hun cultuur en gebruiken. We rusten bij hen thuis uit. Daarna vervolgen we onze weg terug naar het dorp Boutaghrar.

Dag 4

De volgende dag gaan we off-road naar de vruchtbare Dades-vallei, 35 km lang ongerept en magisch landschap, langs rode bergen, loslopende kuddes geiten, dorpen en rivieren. Vervolgens maken we een prachtige tocht door de prachtig gevormde rode rotsen van Les Pattes de Singe, of Berbère Boda,

Dag 5

Op dag 5 vervolgen we onze route en beklimmen we de hoogste canyon van Marokko met een adembenemend uitzicht.

Dag 6

We vertrekken richting de prachtige rode duinen van Merzouga. Daar wandelen we door bijzondere duinen, rijden we in een 4×4 en voor wie wil is er een kameelrit bij zonsondergang.

Dag 7

Als je iets van de geschiedenis wilt begrijpen, is een bezoek aan Ait Atta een echte aanrader! We ontmoeten deze bijzondere Berber-stam en leren alles over hun levenswijze, cultuur en gebruiken. 

Dag 8

Terug naar Ouarzazate of Marrakech. Onderweg is er een gelegenheid om te stoppen, iets te drinken, Kasbahs te bezoeken en te genieten van het prachtige landschap.

Wat zeggen anderen over deze reis?

Ervaar het zelf

"Een aanrader!"

“Wandelen door het immens mooie berglandschap van de Atlas, slapen onder de oneindige sterrenhemel, luisteren naar de stilte en naar het zingende en het dansende water van de rivier hebben mij intens gelukkig gemaakt. Het was prachtig om deze ervaring te delen met de Travel Sisters en in aanraking te komen met de eeuwenoude Berber cultuur. De lokale crew heeft ons hierbij veilig door de bergen geleid, overheerlijk en gezond voor ons gekookt en aan alle kanten verzorgd. Deze reis heeft mij dichter bij mij, bij het leven en bij de natuur gebracht en mij een diepe verbondenheid doen voelen. Een aanrader voor wie geraakt wil worden door de schoonheid en de kracht van de Marokkaanse natuur en cultuur.”

Anna

Gun jij jezelf een bijzondere ervaring?

Ga met me mee

Data & Praktische informatie

Vertrek

Vertrek is het hele jaar door mogelijk. 

Ervaring

Een basis conditie is voldoende. We wisselen lopen af met 4×4 rijden om onbekende wegen en hoge passen te kunnen nemen en een goede afstand te kunnen afleggen. Er is genoeg me-time en ruimte om het programma maatwerk te maken.

Investering

Neem contact op voor een gedetailleerde prijs, excl. vliegticket (de vlucht boek je zelf). 

Wat neem je mee en wat laat je thuis?

Tijdens een kennismakingsgesprek zal ik je goed informeren over kleding, schoeisel, inentingen, slaapspullen, handige gadgets, te boeken vlucht etc. Er is dan ook alle gelegenheid voor jouw vragen. Voor Marokko is geen visum nodig.

Begeleiding Retraite

Neem contact met mij op

Ben je geïnteresseerd? Wil je mee? Of heb je vragen? Neem gerust met mij contact op.

Het privacybeleid van Sisters Travel en hoe wij omgaan met jouw gegevens lees je hier.

KvK nummer: 78075149.    

Rek nr: NL90 RABO 0356 0944 56 t.n.v. Sisters Travel

BTW-identificatienummer: NL861255422B01

Mail, bel of app mij!

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.