Wandel retraite Marokko
Jouw eigen pad

Lessen in loslaten

In de woestijn heb ik ervaren wat loslaten voor mij is. Toen ik de eerste keer naar de woestijn ging, was ik goed voorbereid op de reis. Ik had vragen in mijn hoofd wachtend op duidelijke antwoorden, en was vol verwachtingen over mijzelf en anderen.
Stap voor stap lopend in het prachtig gekleurde landschap, in de warmte en de wind, helemaal los van mijn vertrouwde wereld, merkte ik dat ik mijn verwachtingen los mocht laten en me over kon geven aan wat er is: het ritme van de opgaande en ondergaande zon, de sterren, de warmte van de ‘sisters’ en de stilte. Ik luisterde met meer aandacht naar signalen van ‘binnenuit’. In plaats van te reageren op prikkels vanuit mijn omgeving. In de woestijn zijn geen verwachtingen, geen mails, geen verplichtingen. En wat een ruimte gaf dat! Als vanzelf werd helder wat voor mij werkelijk belangrijk is en wat (meer) aandacht verdient.
Ik leerde los te laten dat de reis een resultaat, grote veranderingen of grote inzichten moest opleveren en dat was heerlijk bevrijdend! Er kwam vertrouwen voor in de plaats, vertrouwen dat wat er is, precies is wat ik nodig heb. 
Loslaten is daarom voor mij erop “Vertrouwen” dat het goed komt, wat ik ook tegenkom op mijn reis. Go with the flow.💫🙏

Voor iedereen geldt een eigen pad van loslaten, benieuwd naar dat van jou? 

Barbara