De reis door de zwoele Sahara

Beschrijving van dag tot dag
7 daagse wandeltocht door de Sahara

Beschrijving van dag tot dag

Hoe zou het voor jou zijn, om zeven dagen lang alle tijd voor jezelf te hebben? Los te komen van je dagelijkse bestaan vol prikkels? Niks te hoeven, tot rust te komen en op te laden. Inzichten en inspiratie op te doen, helderheid te krijgen en antwoorden te vinden op jouw vragen? Wij hebben zelf ervaren hoe magisch en intens het is om in de woestijn te zijn met een groep vrouwen. Deze onvergetelijke ervaring gunnen we ook andere vrouwen; jezelf te mogen zijn in de stilte van de woestijn.

Beleef de reis!

Bekijk hier een impressie van onze reis door de Sahara.

Terug naar jouw basis

Sisters Travel organiseert een 7- daagse reis door de magische woestijn van Marokko. De stilte van de zwoele Sahara brengt je weer terug naar jouw basis. Tijd lijkt eindeloos te zijn, al wandelend door de leegte van de woestijn en slapend onder de prachtige sterrenhemel. Geen afleiding, stap voor stap lopend door het zachte zand, uit je hoofd komen en weer thuiskomen bij jezelf. Door de stilte ontstaat er ruimte om te reflecteren op jouw levenspad, in gezelschap van een groep gelijkgestemde vrouwen.

Sisters in de the desert

Volledig verzorgd 

Met een karavaan trekken we de woestijn in. De Berber crew met onze vertrouwde gids Abdul verzorgt ons volledig de gehele reis. De kamelen dragen onze spullen. De kok voorziet ons dagelijks van overheerlijke en met aandacht gemaakte Marokkaanse gerechten. Hun gastvrijheid, dienstbaarheid en vriendelijkheid is ontroerend groot te noemen. In onze laatste reis was hun motto “You deserve it”.

Als vanzelf ontstaat er een ontspannen sfeer met diepgang, warmte en humor

Laat je dragen

Na een prachtige zonsopgang en een heerlijk ontbijt trekken we met onze karavaan dieper de woestijn in. We wandelen ongeveer 5 à 6 uur per dag rustig door de eindeloze zandvlaktes en duinen van de Sahara. Dit doen we grotendeels in stilte. Een kameel draagt je als dat wilt een stukje of een paar uur, omdat het fijn is of omdat je lijf dat wilt. We stoppen op magische plekjes om te lunchen en uit te rusten. Aan het einde van de middag slaat de crew een kamp voor ons op in de schaduw van palmbomen of aan de voet van zandduinen.

De deinende gang van kamelen brengt rust

Niks hoeft

We maken onze slaapplaats klaar nu het nog licht is. Er is tijd om elkaar te ontmoeten, te spreken, te lachen, te schrijven, te rusten… Bij zonsondergang komen we samen en zijn we er voor elkaar. Onder het genot van thee en koekjes vult de hemel zich met duizenden sterren. Na een heerlijk lokaal diner, verwarmt het kampvuur ons. De avond vormt zich vanzelf. Alles mag, niks hoeft. Je slaapt onder de blote sterrenhemel, in een 1-persoonstent of in de grote gezamenlijke tent. Zo zien de dagen in de woestijn er op hoofdlijnen uit.

Genieten van de zonsondergang; De woestijn is een plaats zonder verwachting

Op dag 6 vertrekken we vroeg in de ochtend en maken we onze laatste wandeltocht door het fijne zand. Het busje wacht ons op om ons terug te brengen naar Ouarzazate. Na de lunch laten we ons verwennen in een lokale hamam. ’s Avonds bij het diner blikken we samen terug op de reis. De volgende ochtend vliegen we terug naar Amsterdam.

Hotel in Ouarzazate
Wij zijn er voor jou

Professioneel begeleiding op maat

Coaches

Sandra, Barbara en Marije begeleiden de reizen in wisselende samenstelling. Zij zijn alledrie professionele coaches met veel reiservaring. Onder het kopje ‘reiscoaches‘ lees je meer over onze achtergrond, werkwijze en passie. 

Vooraf

Vooraf nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst met alle vrouwen die meegaan. We informeren je over de inhoud van de reis, delen praktische zaken en we wisselen uit waarom eenieder meegaat. We spreken over wensen, verlangens, behoeften en er is ruimte voor allerlei vragen.

Onze rol tijdens de reis

Wij organiseren de reis voor jullie. Wij reiken gedurende de reis oefeningen, yoga, meditatie en rituelen aan die dienend kunnen zijn aan jouw proces. We nodigen je uit om te delen over je ervaringen, worstelingen en inzichten. Daarnaast zijn wij beschikbaar voor individuele gesprekken. We hebben geen strak programma, wel een programma afgestemd op de behoeften van de groep en wat er leeft. Onze ervaring is dat er als vanzelf een ontspannen sfeer ontstaat, met diepgang humor en warmte. 

Na de reis

Na 6-8 weken komen we bijeen om met elkaar terug te blikken op de reis en te delen hoe een ieder zijn wensen in de praktijk heeft kunnen brengen.

 

Groepsreis op maat

Heb je zelf een groep dames met wie je deze bijzondere reis door de woestijn wilt maken? Wij kunnen ook voor jou een groepsreis op maat maken.

We maken kennis met de rituelen van de berbers
Alles wat je wilt weten

Praktische zaken

Investering

De kostenindicatie voor november 2020 is circa €1250,-* excl. vliegticket (de vlucht boek je zelf, bij vroeg boeken is dit circa €250,-*). De reizen voor maart 2021 worden nog bepaald. 

* prijswijzigingen voorbehouden.

All-in

Dit bedrag is all-in: inclusief gids, dragers, kamelen, transfers, overnachtingen (op basis van een 2-persoons kamer), eten, drinken,  (kennismakings)gesprek, bijeenkomsten met de groep (voor- en achteraf) en begeleiding door professionele coaches. 

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen zijn de toeslag voor een 1-persoons kamer – indien wenselijk-, fooien, hamam ritueel & massage, persoonlijke uitgaven, reis- en annuleringsverzekering en inentingen.

Voor Marokko is geen visum nodig.

Conditie

Iedereen met een gemiddelde conditie kan mee.

Wat neem je mee en wat laat je thuis?

Tijdens de kennismakingsbijeenkomst met de groep zullen we je goed informeren over kleding, schoeisel, inentingen, slaapspullen, handige gadgets, te boeken vlucht etc. Er is dan ook alle gelegenheid voor vragen.

Data en begeleiding

  • November 2020 (Sandra, Marije & Barbara): zondag middag 8 november tot en met zaterdag middag 14 november 2020 (loopt snel vol!). Kostenindicatie circa €1250,- excl. ticket.
  • Maart 2021 - reis 1 (Barbara & Sandra): zondag middag 14 maart tot en met zaterdag middag 20 maart 2021. Kostenindicatie volgt.*
  • Maart 2021- reis 2 (Marije & Sandra): zondag middag 21 maart tot en met zaterdag middag 27 maart 2021. Kostenindicatie volgt.*
  • * vertrekgarantie bij minimaal 8 deelnemers. Bij minder dan 8 deelnemers zullen we je alternatieve data aanbieden. (Tip: reserveer voor de zekerheid beide data in maart 2021!)

Nog ... dagen voor vertrek!